texten nedan är en annons av och från bonus-kampanjkod.se


Om du ska använda din dator för gaming är det en del prestanda som kan vara bra att säkerställa. Att välja rätt kan vara svårt och du behöver veta lite av vad som krävs för just det du ska spela. Det handlar ju mycket om vilken prisklass du slutligen hamnar i och därför vill du har rätt komponenter i den.

Saker som hur mycket minne som behövs och eller vilka andra komponenter du vill ha eller behöver lägga pengar på är saker som påverkar. Det finns tyvärr ingen dator som träffar alla behov. 

Det första du behöver ta ställning till är om du föredrar en laptop eller en stationär dator. Den viktigaste anledningen till en laptop är möjligheten att flytta den medans en stationär kanske är en bättre dator rent generellt. En stationär har du dessutom större möjlighet att modifiera i efterhand jämfört med en laptop.

Som sagt, det finns ingen one size fits all. Är du bara ute efter casinospel och jagar Unibet bonus räcker det med en standarddator. Dessa spel kräver inte mycket. Däremot kan det vid tyngre onlinespel behövas andra saker.

Vilken utrustning som behövs

Om du vill ha möjlighet att bygga ut din dator längre fram ska du välja en dator med stort chassi. En dator med litet chassi begränsar möjligheten för dig att komplettera med nya komponenter och en eventuell uppgradering blir svårare. Detta är ju såklart om valt en stationär dator och har plats för ett större chassi.

Sen behöver du ta ställning till vilken processor du behöver i datorn. Ju fler kärnor på en processor desto dyrare blir den. Fler kärnor tillåter processorn att multitaska. I regel räcker det med 6 kärnor för gaming men det finns möjlighet att ha upp till 16. Priset följer ju såklart med antalet.

Grafikkortet är också en viktig faktor att fundera på. Hur stor kraft behöver din dator ha i grafikkortet beror på vilken skärm du väljer och hur hög upplösning du vill köra med. Även här behöver du tänker på hur mycket minne som ska finnas. Till grafikkortet ska du även fundera på vilken frame rate som finns vilket betyder överföring av bilder per sekund.

Se till att din dator har tillräckligt med ram, eller minne, för att hantera dina spel så bra som möjligt. Bra för vanlig gaming är 16 gb men om du ska hantera tyngre material kan du behöva ha 32 gb.

Slutligen behöver du ta ställning till lagringskapaciteten på datorn. Vilken typ av lagring och hur mycket utrymme som behövs beror också på vilket eller vilka spel du spelar. Oavsett bör du välja en SSD då denna har en betydligt snabbare responstid än en mekanisk hårddisk.


 

Kontakta annons@datormagazin.se för mer information kring annonsering på Datormagazin.se respektive i tidningen.