texten nedan är en annons av och från shop.delfi.com


Mobila handdatorer är alltså små datorer som är tillräckligt kapabla för att hållas och användas i handen. Den ökade efterfrågan på datorlösningar på plats i kombination med tekniska framsteg möjliggör högre tillämpbarhet och ett bredare implementering scenario förväntas öka marknadstillväxten. Det förväntas en förbättring av batteriteknologi och portabilitet och stöd till en framväxande trend med förutseende datoranvändning också driva på marknadstillväxten. Trots de drivande faktorerna förväntas stor risk för säkerhet och skador hindra marknadstillväxten under prognosperioden.

Datorlösningar på plats består av befintliga nätverk av tekniker som stödjer lokaliserade IT-utmaningar och hjälper till att hantera olika delar av organisationens IT-lösningar, inklusive assistans med speciella IT-projekt, fixa eller bryta support och kablage, bland annat. Dessutom har mobila handdatorer olika applikationer, såsom att skicka och ta emot fakturor, registrera signaturer, digitalisera anteckningar, skanna streckkoder, tillgångshantering och hantera delar. Därför ökar efterfrågan på datorlösningar på plats/på plats.

Teknikutvecklingen möjliggör högre tillämpbarhet och bredare distribution scenario. Olika tekniska framsteg möjliggör högre användbarhet och bredare distribution scenario. En av dessa tekniker är Internet of Things. Det är ett av de framväxande kommunikations koncepten som kopplar samman en mängd olika enheter, inklusive mobila handdatorer, med data, processer och människor och möjliggör en sömlös kommunikation. Andra teknologier som Bluetooth, inbyggda sensorer, NFC och RFID-spårning gör att mobila handdatorer kan vara en viktig del av IoT-världen. Därför ger tekniska framsteg fart på marknadens tillväxt.

Några av de mest populära applikationerna inkluderar:

  • Kommunikation: Handdatorer kan användas för e-post, snabbmeddelanden och andra former av kommunikation. De kan också användas för att hålla kontakten med sociala medier och annat onlineinnehåll.
  • Organisation: Handdatorer kan användas för att hålla reda på möten, uppgifter och annan viktig information. De kan också användas för att lagra och komma åt filer och dokument.
  • Produktivitet: Handdatorer kan användas för att skapa och redigera dokument, kalkylblad och presentationer. De kan också användas för att komma åt en mängd olika affärs- och produktivitet tillämpningar.
  • Underhållning: Handdatorer kan användas för att spela musik, filmer och spel. De kan också användas för att komma åt en mängd olika onlineinnehåll, inklusive nyheter, sport och väder.

Handdatorer erbjuder många fördelar jämfört med traditionella stationära och bärbara datorer. De är mycket mer bärbara och kan lätt bäras med dig vart du än går. De är också generellt sett billigare än större datorer. Dessutom erbjuder många handdatorer funktioner som inte är tillgängliga på traditionella datorer, som pekskärmar och inbyggda sensorer.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Kontakta annons@datormagazin.se för mer information kring annonsering på Datormagazin.se respektive i tidningen.