Två nya skärmar är en del av Sonys nya satsning på produkter som främst vänder sig till spelare.

Sonys nya satsning går under namnet Inzone och kommer att inkludera produkter som främst vänder sig mot spelare med högra krav på sin utrustning. Detta omfattar två stycken datorskärmar som visserligen är tänkta för datorer, men designen är inspirerad av Playstation 5 i valet av färg och form.

Den riktiga flaggskeppsmonitorn heter Inzone M9, en 27 tum stor skärm med IPS-panel med 4K UHD-upplösning, uppdateringsfrekvens på 144 Hz och responstid på 1 millisekund. Den har dessutom det som kallas full array local dimming (FALD), en teknik som gör det möjligt att reglera ljus individuellt i skärmens totalt 96 zoner. Färgrymden är specificerad till 95 procent av DCI-P3 och certifiering enligt Display HDR 600, plus stöd för både G-Sync och variabel uppdateringsfrekvens (VRR) via HDMI 2.1.

Utöver Inzone M9 lanserar man även Inzone M3 som även den har en IPS-panel på 27 tum, men med Full HD-upplösning men en uppdateringsfrekvens på 240 Hz. HDR-certifieringen har dragits ner till Display HDR 400 och färgrymden till 99 procent av sRGB, men även hör finns variabel uppdateringsfrekvens (VRR) via HDMI 2.1 och stöd för G-Sync.

Sony Inzone M9 förväntas släppas i sommar med en prislapp i trakterna av 14000 kronor. Sony Inzone M3 kommer inte förrän i vinter och där är den svenska prislappen ännu okänd.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här