Iphone 4S kommer till Sverige den 28 oktober. Den nya telefonen är laddad med Apples A5-processor, nya IOS 5 och upp till 64 gigabyte lagringsutrymme.

            Läs också:
             Nyheterna i IOS 5 och Icloud 

Bild 406196
Iphone 4S säljs med upp till 64 gigabyte lagringsutrymme.

Telefonen har samma formfaktor som tidigare. Apple har dock uppgraderat kameran som nu har en upplösning på åtta megapixel och kan spela in film i 1 080p-upplösning.

A5-processorn – som vi även hittar i Ipad 2 – ökar givetvis prestandan och telefonens grafikmotor jobbar upp till sju gånger snabbare än Iphone 4, uppger Apple.

Den nya telefonen levereras dessutom med en personlig assistent som kallas Siri. Den digitala hjälpredan kan svara på användarens frågor och utföra olika uppgifter som att läsa upp och skicka SMS, lägga in möten i kalendern och utföra sökningar på internet. 

Apple säger att den nya röstigenkänningstekniken inte bara går ut på att funktionen känner igen de enskilda orden i det användaren säger, utan även kan tolka själva meningen och sätta den i ett sammanhang. Siri är fortfarande i betastadiet och vid lanseringen finns endast stöd för engelska, franska och tyska.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här