Fråga

Varför kan jag inte skapa ett nytt användarkonto i Windows 7? Det går inte heller att ta bort gästkontot. När jag loggar in finns det två stycken administratörskonton.

Jag kan inte heller anpassa aktivitetsfältet – programmet låser sig. Jag får då starta Aktivitetshanteraren för att stänga programmet. Växla användare är skuggat i startmenyns avstängning. Jag har även problem med att installera Corel Video Studio x5. och Gpedit.msc går ej att installera.

Svenne

 

Svar

Det låter som om den där datorn har allvarliga problem. Synd att du inte skriver vilken Windows 7-version det handlar om och om det är 32 eller 64 bit. Det vore också intressant att veta vilka felmeddelanden du eventuellt får vid olika åtgärder. Gpedit.msc är dock ”Redigeraren för lokala grupprinciper”, den kan inte installeras. Den finns i Windows 7 Professional och Ultimate, men inte i Home.

Men resten av krånglet skulle kunna bero på en virusinfektion eller något annat större fel. Använder du någon säkerhetsmjukvara? Kör i så fall en total kontroll av datorn. Hittas ingenting där skulle jag nog rekommendera en reparation med Windows-skivan, eller till och med en ominstallation. Har du bara en återställningsskiva eller en återställningspartition innebär det att dina data försvinner, vilket betyder att du måste säkerhetskopiera först.

Innan du ger dig på detta kan du dock prova med felsäkert läge för att se om det går att ändra kontona där.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här