Fråga

 

Jag har sedan ett tag märkt att de så kallade levande panelerna Nyheter, sport och väder i Windows 8 inte längre lever. Däremot när jag klickar på respektive panel öppnas ett fönster med uppdaterad information. Vad kan det bero på?

Jag har ett hemmabygge med MSI Z77A-G43, Intel Core i5-3570K, 16 gigabyte internt och Windows 8 Pro. Det har ju ingen avgörande betydelse, men är ett enkelt sätt att vara någorlunda uppdaterad i nyhetsvärlden.

Uffe Ståhl

 

Svar

 

Du råkar inte möjligen ha något av programmen Sage Thumbs eller Fastpictureviewer installerat? Flera uppgifter på nätet uppger att dessa program kan ställa till med just detta problem. Prova i så fall med att avinstallera.

Kontrollera också att du inte råkat stänga av livevisningen genom att högerklicka och titta på inställningarna i nederkanten. Om detta inte är orsaken kan du testa att köra Microsofts felsökningsprogram Modern UI App troubleshooter, som finns här: http://download.microsoft.com/download/F/2/4/F24D0C03-4181-4E5B-A23B-5C3A6B5974E3/apps.diagcab.

Prova också med att tillfälligt stänga av din brandvägg för att se om det gör någon skillnad. Annars kan jag tänka mig att en systemåterställning till en tidpunkt innan panelerna slutade att fungera skulle kunna hjälpa.

Föregående artikelNy Ipad Mini med retinaskärm
Nästa artikelRT-platta från Nokia
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här