Fråga

 

Jag har fått problem med mina USB-minnen. Varie gång jag försöker överföra filer, mappar, etcetera får jag en genvägsikon på dem, filerna verkar vara några kilobyte i storlek. Jag preparerade ett USB-minne med Windows 7 till att installera på en dator, USB:n var på 32 gigabyte och jag lade till en mapp på nio gigabyte samt en till på fyra gigabyte, men det senaste gick inte in trots att det fanns plats. Mapparna och operativsystemet hade pilar som genväg. Vad kan det vara för virus?

Sergio

 

Svar

 

Det skulle kanske faktiskt kunna vara något virus eller annat otyg som orsakat detta, även om jag inte vet vilket. Det är i alla fall tydligen ett mycket vanligt fenomen, eftersom en sökning på ditt problem på nätet ger hundratals träffar.

Det första du bör göra är att söka igenom både dator och USB-minnen med ett antivirusprogram och ta bort de eventuella hot som hittas.

Sedan kan du göra din filer synliga igen genom att öppna Kommandotolken och skriva:

attrib -h -r -s /s /d x:*.*

Byt ut X mot USB-minnets aktuella enhetsbokstav. Se också till att du har visning av dolda filer aktiverat i Utforskaren. Du bör nu kunna se dina filer, som inte varit borta, utan bara dolda. Detta är också orsaken till du inte fick plats med dina stora filer på ditt minne – det fanns redan filer där som inte syntes.

Föregående artikelProgramtips: Boot Repair Disk 2014-11-30
Nästa artikelMobilt Office på frammarsch
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här