Fråga

Jag kan inte sätta en bakgrundsfärg i en cell, varken i Open Office eller Libre Office. Andra program, till exempel Paint, kan hantera färgen.

I vissa lägen syns att det är valt färg, det vill säga under textinskrivning, men sedan försvinner den. Att sätta färg på bokstäverna fungera bra.

Jag har en Samsung bärbar NP 900 X3C med Windows 7. Noteras bör att efter ett halvår med Windows 10 låste sig datorn och sedan fick till slut en datorfirma rensa hårddisken och göra en nyinstallation.

Peter Twetman

Svar

Det är nästan omöjligt att försöka gissa sig till vad detta kan bero på, men jag försöker ändå… Eftersom felet berör två olika program har det knappast med dessa att göra. Kan du möjligen ha aktiverat ett högkontrasttema i Windows?

Titta under Anpassning i Kontrollpanelen och välj ett annat tema än Högkontrast om ett sådant är valt. Om så är fallet kan du ha råkat aktivera det av misstag. Under Hjälpmedel finns ett val att schemat aktiveras av en tangentkombination. Avmarkera detta val.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här