Cisco har presenterat Spark Board – en ny produkt för konferensrummet.

Nyheten Spark Board från Cisco är tänkt att förenkla möten och projektkommunikation med hjälp av en stor, tryckkänslig skärm med högupplöst kamera. Tillsammans med den molnbaserade samarbetsplattformen Cisco Spark uppges produkten omvandlar vilket mötesrum som helst till en digital arbetsmiljö.

Cisco har skapat Spark Board för att rensa upp i konferensrummen och bli av med sladdar och fjärrkontroller, samt knyta samman de fysiska mötesrummen med den virtuella världen. 4K-skärmen som finns i storlekarna 55 eller 70 tum kan användas för att visa presentationer som enkelt kan delas ut från vilken enhet som helst.

Den är samtidigt en digital whiteboardtavla där det går att skapa, rita och anteckna eller arbeta med färdigt material. Alla kan redigera samtidigt från sina egna enheter och innehållet sparas i ett gemensamt utrymme. En tredje funktion är som videokonferenssystem. Cisco Spark Board anpassar sig till deltagarnas röstvolym och var i rummet de befinner sig med hjälp av tolv mikrofoner.

Något pris uppges inte i den svenska pressreleasen, men priset i USA är 5 000 dollar för 55-tumsversionen och kommer att vara 10 000 dollar för 70-tumsversionen som släpps senare under året.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här