Fråga

Det finns en irriterande sak jag inte förstår hur jag blir av med i Facebook. Om någon delar en länk och jag kommenterar eller gillar denna, eller jag skriver på ett företags Facebooksida, så går detta ut till samtliga i min vänlista. Hur stänger jag av den funktionen?

Hans Rencke

Svar

Jag antar att du avser det som dyker upp i realtidsvisningen i den högra kolumnen? Du stänger av den funktionen genom att sluta använda Facebook…

Vad som visas är beroende av integritetsinställningarna för det inlägg som du kommenterar. Om du gillar eller kommenterar ett inlägg som en vän till dig har satt till sina vänner kan bara era gemensamma vänner se det på sin tidslinje eller i realtidsvisningen.

Men om du gillar eller kommenterar ett inlägg som en vän till dig har satt till vänners vänner, offentligt eller har taggat dig i, kan alla dina vänner se det.

Det enda du kan göra är att innan du kommenterar eller gillar något hålla muspekaren över den lilla symbolen vid tidsangivelsen för att se vilka inlägget delas med och avstå kommentaren om det inte passar dig. Facebook är inte till för den som vill vara hemlig – tvärtom.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här