Fråga

Det finns en irriterande sak jag inte förstår hur jag blir av med i Facebook. Om någon delar en länk och jag kommenterar eller gillar denna, eller jag skriver på ett företags Facebooksida, så går detta ut till samtliga i min vänlista. Hur stänger jag av den funktionen?

Hans Rencke

Svar

Jag antar att du avser det som dyker upp i realtidsvisningen i den högra kolumnen? Du stänger av den funktionen genom att sluta använda Facebook…

Vad som visas är beroende av integritetsinställningarna för det inlägg som du kommenterar. Om du gillar eller kommenterar ett inlägg som en vän till dig har satt till sina vänner kan bara era gemensamma vänner se det på sin tidslinje eller i realtidsvisningen.

Men om du gillar eller kommenterar ett inlägg som en vän till dig har satt till vänners vänner, offentligt eller har taggat dig i, kan alla dina vänner se det.

Det enda du kan göra är att innan du kommenterar eller gillar något hålla muspekaren över den lilla symbolen vid tidsangivelsen för att se vilka inlägget delas med och avstå kommentaren om det inte passar dig. Facebook är inte till för den som vill vara hemlig – tvärtom.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här