Nya tillstånd i 700-megahertzbandet ska ge bättre täckning i glesbygd.

Post- och telestyrelsen har bjudit in till auktion i 700-megahertzbandet med målet att ge fler frekvenser till mobilt bredband i hela landet och upp till 300 miljoner kronor till utbyggnad av ny täckning i glesbygd.

Bandet är lämpligt för att bygga yttäckning och för att förstärka de mobila bredbandsnäten för mer kapacitet och högre överföringshastigheter. Ett täckningskrav ska bidra till bättre täckning för tal- och datatjänster där konsumenter befinner sig. Planerad auktionsstart är den 4 december 2018.

– Regeringens mål är att alla i Sverige år 2023 ska ha god tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet där de normalt befinner sig. Auktionen i 700-megahertzbandet är ett sätt att bidra till det målet. Genom reglerna i auktionen styr vi även en del av utbyggnaden till de län som har flest vita fläckar i dag, säger Dan Sjöblom, generaldirektör för PTS.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här