I Las Vegas visade HP senaste nytt när det gäller bärbara datorer – med en ny version av Spectre X360 som paradnummer.

CES-mässan I Las Vegas är över och många nya produkter visades upp för första gången. Bland de tillverkare som demonstrerade nya prylar fanns HP, som visade upp en serie nya produkter samt nästa generation av konsumentdatorer.

Missa inte vår rapport från CES 2020.

HP presenterade bland annat Envy x2, en 2-i-1-dator som kom sent 2017 med Qualcomm Snapdragon 835-processor, men nu i Intel-version Plattan, som är tunn, lätt och fläktlös, lanserades ursprungligen som ”alltid ansluten”. Detta gäller fortfarande, eftersom SIM-kortplatsen för 4G/LTE finns kvar.

I övrigt handlar det om sjunde generationens Intel Core Y-processor, upp till 256 gigabyte PCIe SSD-lagring och upp till åtta gigabyte LPDDR3-minne. HP Envy x2 beräknas finnas tillgänglig i Europa i april, men pris och försäljningsstart i Sverige är ännu inte bestämt.

HP använde CES också till att uppdatera premiumdatorn Spectre x360, som företaget hävdar är den mest kraftfulla konvertibla datorn som finns, med en ny tunn profil på 19,5 millimeter och en vikt på endast 2,14 kilo. Förutom att den numera har en åttonde generationens Intel Core i7 8705G-processor är det mest spännande att den finns med två varianter av grafik –  AMD Radeon RX Vega M eller Nvidia Geforce MX 150.

Datorn är utrustad med 15,6-tums Ultra HD-skärm, fingeravtrycksläsare och en IR-kamera med stöd för Windows Hello. HP Spectre x360 15” förväntas finnas tillgänglig i Sverige i februari med ett pris från 18 000 kronor.

HP Envy x2

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här