Razer fortsätter på den inslagna banan och levererar Phone 2 – ännu en telefon med inriktning på ljud, bild och spel.

För ungefär ett år sedan berättade vi om Razer Phone, den första telefonen från speltillbehörstillverkaren Razer. Nu är det dags för uppföljaren, som helt enkelt fått namnet Razer Phone 2. Den har stora likheter med föregångaren, men det mesta är snäppet vassare.

5,7-tumsskärmen med en uppdateringsfrekvens på hela 120 hertz och upplösningen 2 560 x 1 440 har fått ljusstyrkan förbättrad med 50 procent och är enligt tillverkaren den enda som officiellt är certifierad av Netflix för HDR-video och 5.1-ljud. Det senare åstadkoms med dubbla framåtriktade högtalare och Dolby Atmos.

Processorn har tagit ett steg upp, till en Qualcomm 845 Snapdragon med Qualcomm Adreno 630-grafik och Razers egen specialkylning, ”vapor chamber cooling system”. Detta kompletteras med åtta gigabyte arbetsminne, 64 gigabyte lagringsminne och förstås kortplats för upp till en terabyte.

På baksidan sitter två kameralinser, en för vidvinkel och en för telefoto, båda med 12 megapixels upplösning. Framsideskameran ståtar med åtta megapixel.

Jämfört med föregångaren är baksidan i denna modell av glas, vilket har möjliggjort stöd för trådlös laddning. Telefonen är dessutom IP67-klassad. Razer Phone har också utrustats med belysningssystemet Razer Chroma för spelare. På baksidan lyser företagets logotyp i 16,8 miljoner färger när notifieringar kommer från telefonen. Razer Chroma ger också möjlighet att anpassa ljuseffekter som Static, Spectrum Cycling och Breathing.

Operativsystemet är Android 8.1, men uppdatering till 9.0 kan väntas.

I Sverige säljs Razer Phone 2 till att börja med av Tre, där den redan nu kan förbeställas till priset 8 795 kronor. Leveranstiden uppges till några veckor.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Vidcutter 6.0.0
Nästa artikelProgramtips: Icecream Slideshow Maker 3.40
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här