Oneplus Bullets Wireless
Bra balans mellan funktioner, ljudåtergivning, komfort och prislapp.
DMZ Rekommenderar

Du får med Oneplus Bullets Wireless ett riktigt bra och prisvärt Bluetooth-headset för mobil användning. Det presterade på sådan nivå att det gav utmärkelsen Datormagazin rekommenderar.

Nu har Oneplus lanserat sitt första trådlösa headset, inte i paket med en mobiltelefon utan som en fristående modell. Oneplus Bullets Wireless är ett ganska diskret headset. Konstruktionen bygger på en gummerad nackbygel som mynnar ut i en sladd och gummipropparna. Passformen var helt okej utan att den utmärkte sig åt något håll. Däremot utmärkte sig nackbygeln riktigt positivt, den är lätt nog att inte besvära men har ändå tillräcklig tyngd för att ligga stilla när vi är på språng.

Annons: Se aktuellt pris på Webhallen

På utsidan av hörlurarna finns magneter som håller samman propparna när vi inte använder dem. Funktionen för att sätta ihop eller ta isär dem är även kopplad till både musik och samtal. Du kan alltså enkelt pausa musik eller avsluta samtal genom att klicka ihop dem.

Batteritiden imponerar

Batteriet är lika fördelat på vardera sidan om bygeln för perfekt viktfördelning. Batteritiden är en av de mer  imponerade egenskaperna hos Oneplus Bullets Wireless. Full laddning ger nämligen dryga 8 timmar och 15 minuters användning, och när vi sedan behöver ladda ger tio minuters laddning ytterligare nära fem timmar av användning.

Sladden på vänster sida har en enklare fjärrkontroll som låter oss styra volym och samtal eller musik.

Passar inte på träningen

Headsetet är inte IP-klassat. Det lär tåla vattenstänk men förmodligen inte mer än så. Det här är alltså inte det bästa alternativet att bära under ett träningspass utomhus eller om du bara råkar vara ute i regn.

Slutligen ljudåtergivningen, som är riktigt bra för prisklassen. Ljudet har bra balans över hela registret och framför allt samtalsljudet är tydligt i båda riktningarna. Självklart kan Oneplus Bullets Wireless inte jämföras med headset i det riktiga toppsegmentet, men när ljudåtergivningen ställs i relation till prislappen får detta nästan anses vara ett fynd.

Av Patrik Wahlqvist

Test: Oneplus Bullets Wireless
5 / 6 Betyg
För
Behaglig passform och nackband, smart magnetlösning, mycket bra ljud för prisklassen.
Emot
Ej IP-klassad.
Rekommenderas till
Ett riktigt bra headset för mobila användare som inte vill spendera en förmögenhet.
 • Tillverkare: Oneplus, www.oneplus.com
 • Pris: 769 kr inkl. moms, 615 kr exkl. moms
 • Annons: Se aktuellt pris på Webhallen
 • Färg: Svart
 • Batteritid: 8:15 t
 • Anslutning: Bluetooth
 • Profiler: HFP/ A2DP/ HSP/ AVRCP
 • Laddning: USB Typ-C

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

2 KOMMENTARER

 1. Hej,

  Böjade mitt mail och tittade sen pa nackbygeln och det ser inte ut som om den gör vad jag väntar mig, men efetrsom jag börjar skickar jag mailet ända.

  Cyklar till jobbet och vill kunna höra vad min träningsapp säger och trafiken. det ska helst finnas en nackbygel som trycker in propparna i öronen sa de inte ramlar av.

  Pa jobbet skypar jag hälften av dan. Skulle hels göra det tradlöst.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här