Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

En kontorslösning som ger riktigt bra ljudkvalitet och komfort under långa arbetsdagar. Sennheiser SC 665 USB kom att få utmärkelsen Datormagazin rekommenderar, trots sin prislapp.

Sennheiser har en enorm bredd när det kommer till olika former av headset, något som förstärks ytterligare med den senaste kontorslösningen Sennheiser SC 665 USB. Efter att ha använt produkten under en dryg vecka är vi verkligen förtjusta.

Behåller formen och är bekväma

Bygeln över huvudet må vara tunn, men trots detta har den behållit sin form trots ideliga av- och påtagningar, och allt känns stabilt. Det var också bekvämt att bära dessa lurar även under långa dagar, trots att de är av typen “på-örat”. En viktig anledning till det gedigna intrycket ligger så klart i materialvalet. Rostfritt stål och aluminium ger en stark men ändå extremt lätt konstruktion som bara väger 95 gram.

På vänster kåpa sitter en mikrofonarm, som kan vridas upp när den inte används, och en förstärkt kabel med en 3,5-millimeters- eller en USB-anslutning. Den lite större fjärrkontrollen låter oss svara på samtal, justera volymen och pausa mikrofonen.

Brusreducering som imponerar

Mikrofonen har vad Sennheiser kallar för Ultra-brusreduktion, vilket ska filtrera bort i princip allt bakgrundsljud för att konversationen ska bli så tydlig som möjligt. Detta testade vi både på kontoret och under en resa på ett fullsatt tåg. Lösningen imponerade rejält och båda parter i samtalen upplevde bra ljudkvalitet.

Förutom brusreduktion har Sennheiser även implementerat sin Activegard-teknik, som fortlöpande analyserar ljudet och omedelbart reducerar tillfälliga, högfrekventa ljudstörningar.

Funkar okej till musik

Självklart har vi även lyssnat på musik, och Sennheiser SC 665 USB är heller ingen dålig lösning för sådan användning. Det fungerar att lyssna på musik under arbetspauser, även om headsetet inte är utformat för detta ändamål. Ljudbilden är lite tunnare, vilket märks när det gäller såväl de lägre tonerna som mellanregistret. Samtidigt är detta ett headset som man inte köper för att lyssna på musik, utan för kontorsbruk. För den senare typen av användning är detta ett riktigt mästerverk, om än lite dyrt.

Av Patrik Wahlqvist

 

Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i de flesta butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

Test: Sennheiser SC 665 USB
5 / 6 Betyg
För
Mycket bekväma och lätta, otroligt rent ljud, mikrofon i absolut toppklass.
Emot
Har aningen högt pris.
Rekommenderas till
Ett headset för dem som spenderar större delen av arbetsdagen i telefon.

Tillverkare: Sennheiser, www.sennheiser.com

Cirkapris: 1 695 kr inkl. moms, 1 356 kr exkl. moms

SPL USB/3,5 mm: 113 dB / 118 dB

Frekvensrespons mikrofon/headset: 50-6 800 Hz / 50-18 000 Hz

Föregående artikelProgramtips: USBDLM (USB Drive Letter Manager) 5.3.8
Nästa artikelCom Hem ökar hastigheten
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här