Huawei Matebook X Pro

Huawei kan inte bara göra telefoner – man satsar också hårt på datormarknaden och på att konkurrera bland de allra tunnaste.

Konkurrenterna till Apples Macbook blir fler och senast i raden är Huaweis ny Matebook X Pro, uppföljaren till förra årets Matebook X. Datorn är ultratunn, med en vikt på 1,3 kilo och en tjocklek på 6,5 millimeter på det tunnaste stället.

Allra tunnast är dock skärmkanterna på 13,9-tumsskärmen, som knappt är synliga, något som tvingat företaget att placera webbkameran under en uppfällbar tangent i tangentbordet. Pekskärmen har en upplösning på 3 000 x 2 000 bildpunkter och panelen är av LTPS-modell.

Två processoralternativ finns – Intels Core i5 eller i7. Dessutom har datorn, utöver integrerad Intel-grafik, ett diskret Geforce MX150-grafikkort från Nvidia, åtta eller 16 gigabyte minne och en SSD på 256 eller 512 gigabyte, samt ett spillsäkert, bakgrundsbelyst tangentbord. På sidorna sitter två USB C-portar, varav en med Thunderbolt-stöd, och en USB A, samt fingeravtrycksläsare på strömknappen.

Huawei Matebook X Pro kommer till Europa någon gång under våren. När det blir aktuellt att börja sälja den i Sverige är inte klart, men rekommenderat pris är satt till 16 000 kronor för modellen med Intel Core i5- och 18 000 kronor för Intel Core i7.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här