Brukar du glömma plånboken hemma? Då har Tile en ny Bluetooth-bricka för dig – i kreditkortsformat. Dessutom släpper företaget nya ”små-tiles” som ska passa lika bra på kameran som skateboarden.

Smarta små brickor som ska hjälpa dig att hitta eller komma ihåg dina nycklar finns det ganska gott om vid det här laget. Den kanske största spelaren på marknaden heter Tile.

Produkter av den här typen ansluts via Bluetooth till din mobil. När du tappat bort dina nycklar (med en Tile i knippan) kan du pinga brickan som då spelar upp en signal vilket gör att du kan hitta den. Om du tappat bort mobilen gör ett dubbeltryck på brickan att ljudsignalen spelas på telefonen istället. Det är enkelt och smart.

ANNONS:
Handla Tile hos Kjell & Company
Tile Sticker 429 kr(2-pack)
Tile Slim 329 kr
Tile Mate 269 kr
Tile Pro 369 kr

Tile Slim passar i plånboken

Tiles senaste bricka heter Slim och är stor som ett kreditkort, om än något tjockare, och lär passa bra i de flesta plånböcker och korthållare. Den kostar cirka 330 kronor.

Tillverkaren släpper även Sticker, en vattentät Tile som är tänkt att klistras på allehanda prylar ute som inne.

Sticker passar bäst på större prylar

När vi träffar företagets representant visar han en fjärrkontroll, en liten hörlursask och ett glasögonfodral med de nya prickarna fastklistrade. De är ungefär lika stora som en gammal femkrona, men ganska höga, så personligen skulle jag bara använda dem på lite större prylar. Sticker säljs i paket med två eller fyra enheter och kostar cirka 430 kronor respektive 700 kronor. Batteritiden för Sticker uppges till tre år och räckvidden till närmare 50 meter.

Tile Sticker
Nya Sticker passar på de flesta prylar, så länge de inte är för små.

Förutom ny hårdvara satsar Tile på samarbeten av olika slag. Företagets lösning har bland annat letat sig in i Bluetooth-hörlurar från Bose, Sennheiser och Skullcandy. Fler är att vänta om vi ska tro Tile.

Låt andra hjälpa dig

Via Tileappen och ett konto kan man även få hjälp av andra användare som är i närheten av den borttappade brickan/prylen. När brickan markeras som borttappad kan andra Tileanvändare upptäcka den för att sedan meddela platsen till ägaren.

Vissa av funktionerna i applikationen kräver en prenumeration som kostar cirka 30 kronor per månad. För pengarna får du bland annat gratis batteribyten, utökad garanti och möjlighet att dela din bricka med andra användare.

Tile
Du kan hitta din Tile via en mobilapp, eller hitta mobilen genom att dubbeltrycka på din Tile.

ANNONS: Så mycket kostar Tile hos Kjell & Company

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här