Lagom till sommaren kommer Mozilla-projektet att börja presentera rekommenderade insticksmoduler för webbläsaren Firefox, vilket ska ge användare en större trygghet när de vill utöka funktionaliteten i webbläsaren.

Styrkan med öppen källkod är onekligen det enorma urvalet av möjligheter, och det gäller också webbläsare som Chrome och Firefox. I det senare fallet har utvecklarna bakom webbläsaren, Mozilla, nu meddelat att de till sommaren lanserar ett nytt program för att på ett säkert sätt kunna rekommendera säkra och testade insticksmoduler.

En utvald insticksmodul kommer markeras med en särskild logotype som visar att den genomgått tester där man bland annat vet säkert att modulen fungerar, att den faktiskt gör vad den utlovar, bidrar till en bättre användarupplevelse, är relevant för en bredare publik och att den är säker.

Utvecklare som vill delta i detta program kommer behöva visa engagemang i form av aktiv utveckling av insticksmodulen de står bakom och en vilja att göra förbättringar för att visa att de och deras skapelse håller måttet.

När Mozilla kommer lansera programmet mer exakt kommer de återkomma till när vi närmar oss sommaren.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här