Skapa exakta och pålitliga säkerhetskopior av din hårddisk med hjälp av Macrium Reflect Free.

Genom att använda Macrium Reflect får du en spegelfil av hela din hårddisk. Det tar längre tid att genomföra säkerhetskopieringen, och du kommer troligtvis att behöva en till hårddisk för att lagra spegelbilden, men om olyckan väl är framme kommer du uppskatta skillnaden.

Värt att veta om Macrium Reflect:
Licens: Freeware
Systemkrav: Windows 10/Windows 8/Windows 7/Windows Vista/Windows XP
Tillverkarens webbplats: http://www.macrium.com
Nedladdningslänk: https://updates.macrium.com/reflect/v7/ReflectDLHF.exe

Föregående artikelProgramtips: Diskpulse Free 11.5.32
Nästa artikelProgramtips: Tcplogview 1.31
Mannen som gör bra texter ännu bättre har jobbat med Datormagazin under merparten av tidningens historia. Han skriver även vissa tester och ansvarar för tidningens fullversion.

1 KOMMENTAR

  1. Kan verkligen rekommendera denna. Har använt den sen version 4. I och med version 6 har den blivit ännu bättre då en återställning bara går på 3-4 minuter. Det gör den för att den egentligen bara tar bort allt som hänt sen senaste backuppen man gjorde (om jag förstått det rätt) men man kan göra en fullständig återställning också, då tar det längre tid. 20 minuter för min del. Den har även funktionen att man kan exportera hela avbilden till helt ny hårdvara och den fixar inställningarna. Så slipper man installera om allt när man byter dator eller hårddisk.
    Jag har genom åren provat många såna här ”imaging” program. Kommer inte ihåg namnen på alla, men jag fann bara 3 stycken som – aldrig – under de hundratals återställningar jag gjort misslyckades med återställningen. (jag har betatestat mycket program och det har fuckat upp sig ofta, därav återställningarna)
    Förutom Macrium Reflect är det Terabyte image for windows och Shadowprotect som har hållit måttet och aldrig misslyckats med backupperna och framförallt det viktigaste: återställningarna.

    Terabyte Image for windows är enkel i windows, men när man ska återställa startar man i gammal DOS-miljö och man bör vara lite bevandrad i den föra att hitta rätt.
    Shadowprotect är snabbare och har fler smarta funktioner men har en fenomenalt vansinnig licenspolicy där de kräver att man får bara byta hårdvara tre gånger sen måste man tigga hos dom för att programmet ska aktiveras igen. Därför slutade jag använda den och upptäckte Macrium Reflect. Ett i sanning ”set and forget” program. Nuförtiden gör jag inte så många återställningar men har Macrium körandes i bakgrunden och det kan gå många månader innan jag återställer och jag kan lita på den varje gång.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här