Här är en kompetent, lättanvänd programsvit för att hålla datorn i trim. Trots några svagheter slår den funktionsrika mjukvaran merparten av konkurrenterna på fingrarna.

Den innehåller alla verktyg du kan tänkas behöva. Det finns till exempel möjlighet att hitta och radera skräpfiler, rensa registret, radera autostartprogram och lokalisera dubbletter som kan ta onödig plats på hårddisken. Ett par av verktygen underpresterar (programmet hittade oerhört få filer att radera på vår test-dator), men merparten är effektiva och lätta att använda.

Det finns även positiva överraskningar. Defragmenteringsverktyget innehåller funktioner för att flytta filer till en viss del av hårddisken, eller sortera filer efter namn, storlek eller efter när de senast användes. Chansen är med andra ord stor att du hittar en strategi som fungerar för dig.

Det finns även några intressanta säkerhetsalternativ. Du kan till exempel lösenordsskydda viktiga filer och säkerställa att exe-filer inte kan köras utan lösenord.

Pro-versionen ger dig än mer optimeringsmöjligheter och ytterligare schemaläggningsfunktioner. Dessutom får den användas kommersiellt. Gratisversionen är endast för privat bruk.

Värt att veta om WinUtilities:
Licens: Gratis, för personligt bruk
Systemkrav: Windows 10 / Windows 7 (32 bit) / Windows 7 (64 bit) / Windows 8 / Windows Server / Windows Vista (32 bit) / Windows Vista (64 bit) / Windows XP
Tillverkarens webbplats: https://www.ylcomputing.com
Nedladdningslänk: https://www.ylcomputing.com/download/wufinstall.exe


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här