Samsung har släppt ytterligare ett datorbaserat armbandsur. Galaxy watch active heter produkten och finns nu tillgänglig i Sverige.

Gillar man att träna och röra på sig så gillar man också att logga detta på något sätt. Statistik och grafer fungerar ofta bra som ytterligare uppmuntring när man kommer till mördarbacken och helst vill ringa efter taxi snarare än att ta sig upp. Apples smarta klockor har enligt många dominerat marknaden ett tag nu och därför är det positivt att fler leverantörer finns och erbjuder alternativ. Ett sådant är Samsungs senaste modell kallad Galaxy watch active. Den har en urtavla på 40 millimeter, finns i färgerna silver, svart och roséguld och har en skärm som täcks av slagtåligt glas. Galaxy watch active kan mäta sömn, träning, stress och ”välmående” och kan också ge personlig coaching och råd anpassat till användarens livsstil. Om den ger dig skäll för att du dricker för mycket Coca-cola låter vi vara osagt men klockan ska åtminstone upptäcka om du är stressad. Precis som Apples senaste klockor kan man också betala med Galaxy watch active via Samsung Pay som är företagets motsvarighet till Apples dito.

Prislappen ligger på 2490 kronor, drygt halva priset mot Apples senaste klockmodeller

Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här