Test: Kingston Canvas Select Plus 256 GB

0

Kingston Canvas Select Plus är ett tåligt höghastighets mSD-minne för 4K-film och högupplösta fotografier.

Sedan en tid tillbaka har Kingston förändrat namnsättningen på sina flashbaserade kort, det ska göra det enklare att skilja dem åt. Vårt test-kort är en mSD-modell ur Canvas Select Plus-serien som rymmer 256 gigabyte. Det är framtaget för dig med höga krav på prestanda och hållbarhet samt hög arbetsbelastning i största allmänhet, som lagrande vid sekventiella högupplösta fotografier eller filmande i 4K-upplösning.

Minnet är klassificerat för UHS-1-hastigheter vilket innebär en skrivprestanda på upp till 100 megabyte per sekund, vilket med råge räcker för att filma i 4K utan att tappa några bildrutor. Minnet är dessutom klassificerad för ett stort temperaturspann, det kan arbeta i miljöer ned till -25 grader och upp till 85 plusgrader. Det gör modellen lämplig som lagringslösning vid exempelvis videoövervakning i extrema förhållanden

Mycket minne till lågt pris

Kingston-minnet uppfyller både A1- och V30-klassningar. Att kortet inte uppfyller A2-standarden spelar mindre roll då kortet inte vänder sig till denna typ av användare. Vi måste här även lyfta fram Kingstons mycket tacksamma prissättning där modellen på 256 gigabyte går att hitta i butik för bara 335 kronor.

Canvas Select Plus är dessutom både vattenskyddad och ska kara den militära klassificeringen MIL-STD-883H, gällande stötar, vibration och röntgen.

Vi testade enheten både som stomme vid filmande med en Canon EOS 5D Mark IV där vi maximerade såväl film som fullformatsfotografering i RAW-format där vi i samtliga lägen fångade varje sekventiell bild. Vi testade även minnet i både drönare, mobiler och högupplösta bilkameror. Alla med samma klockrena resultat. Ett extra plus för den medföljande mSD till SD-omvandlaren som bibehåller den höga prestandan i alla lägen.

Ett av de bästa korten i klassen

Vid mer statiska mätningar toppar Kingston Canvas Select Plus strax över 103 megabyte per sekund i sekventiell läshastighet och närmare 87 megabyte i skrivprestanda. Hastigheten sjunker till knappa hälften när vi ser på överföring av en blandning av mindre slumpmässiga filer, men återigen är detta inte ändamålet med modellen. Sammantaget är detta ett av de bästa mSD-minnen vi testat i denna prisklass.

Kingston Canvas Select Plus 256 GB
5 / 6 Betyg
För
Jämn hög sekventiell läs- och skrivprestanda, mSD/SD-adapter med full prestanda, bra prissättning.
Emot
Tappar lite i slumpmässig läs- och skrivning.
Rekommenderas till
Kingston Canvas Select Plus är ett riktigt bra val för dig som filmar eller fotograferar i hög upplösning oavsett om det är en mobil, systemkamera, drönare eller en annan lösning.

SPECIFIKATIONER

  • Tillverkare: Kingston, www.kingston.com
  • Cirkapris:  355 kr inkl. moms, 284 kr exkl. moms
  • ANNONS: Se aktuellt pris på Webhallen
  • Kapacitet: 256 GB
  • Mått: 24 x 32 x 2,1 mm
  • Formatering: exFAT
  • Maximal läs-/skrivprestanda: 103 / 87 MB/s
  • Spänning: 3,3 Volt
  • Garanti: Livstid
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här