Microsofts första försök med webbläsaren Edge blev inte någon framgång. Nu försvinner den fullständigt till förmån för den nya versionen.

Microsoft har långt tidigare bekräftat att den första versionen av deras webbläsare Edge kommer att försvinna. Förra veckan upphörde supporten för webbläsaren, och i april kommer den dessutom att plockas bort från operativsystemet som en del av april månads så kallade patch Tuesday.

I stället kommer den nya generationen av Edge, som i likhet med Googles webbläsare Chrome baserar sig på den öppna källkoden Chromium, att fullständigt ersätta den gamla Edge-versionen.

Tätare Edge-upptateringar framöver

Microsoft planerar även tätare uppdateringar av Edge och tänker övergå till ett tätare uppdateringsschema på fyra veckor i stället för som nu sex veckor. Ändringen är tänkt att träda i kraft i och med Edge 94 som är planerad att släppas i september -21. Ändringen ligger även i linje med Googles planer att också övergår till ett uppdateringsintervall på fyra veckor under tredje kvartalet i år.

1 KOMMENTAR

  1. Mycket glädjande. Önskar det gick att avinstallera Edge oavsett version. Vill inte ha någon av dem alls i min dator.

    Kör Firefox med GoGoDuck som söktjänst. uBlock och Privacy Badger är även de självklart installerade. Och inte att förglömma den otroligt viktiga Facebook container.

    Internet skall vara fritt. Det är det inte med Edge, Chrome och alla de andra söktjänsterna. Utan det skall spåras och reklamanpassas. Förbaskat otrevligt.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här