Denna artikel är utförd på uppdrag av NETGEAR – tillverkaren har inte fått möjlighet att påverka vare sig testförfarandet eller texten.


Med ökad bandbredd, snabbare access, bättre täckning och markant förbättrad hantering av multipla klienter erbjuder Netgear ett brett utbud av Wi-Fi 6-lösningar för små och medelstora företag. Här går vi igenom de mest intressanta.

Netgear – med fokus på Wi-Fi 6

Orbi Pro AX6000 – med grunden i mesh
Netgear GS305EPP – en kompakt, kraftfull PoE+-switch
Netgear WAX610 – en lättanvänd, högpresterande Wi-Fi 6-accesspunkt
Netgear WAX218 – lite enklare men lite kraftfullare
Netgear MS510TXUP

Vi har under de senaste åren kunnat följa en snudd på lavinartad tillväxt av enheter som ansluter till och kommunicerar trådlöst med våra nätverk, både hemma, på offentliga platser och inte minst på jobbet. Det handlar om allt från ”självklara” produkter som mobiler, datorer och andra mobila enheter till olika typer av sensorer till larm- och övervakningssystem, smarta lås och mer bandbreddskrävande högupplösta säkerhetskameror med mera.

För att på bästa sätt möta de ökade kraven på både bandbredd och antal enheter behöver din bakomliggande infrastruktur vara uppdaterad och anpassad för den i allt större utsträckningen trådlöst uppkopplade världen. Detta kan så klart göras på flera olika sätt, men rent generellt behöver vi alltid en stabil stomme som kombinerar trådbunden och trådlös anslutning vilken sedan lämpligast kompletteras med trådlösa accesspunkter där vi behöver extra täckning.

Netgear har under många år varit en av de ledande aktörerna gällande infrastrukturslösningar för små och medelstora företag (SMB) och har även en mycket stor bredd av produkter och tjänster baserade på Wi-Fi 6. Syftet med denna genomgång är att lyfta fram några av dessa produkter och visa hur du på bästa sätt kan integrera dessa i ert företags nätverksstruktur.

Funkar i både hem och företag

Trots att produkterna i första hand vänder sig till företagsmarknaden fungerar de precis lika bra i våra hem. Något som under pandemins nya normala, där allt fler arbetar hemifrån, även framöver kommer att bli än mer vanligt då dessa modeller oftast tillför delar som ger högre säkerhet och även har möjlighet att hantera flera klienter samtidigt. Först ut i vår genomgång är Orbi Pro.

Netgear – med fokus på Wi-Fi 6

Orbi Pro AX6000 – med grunden i mesh
Netgear GS305EPP – en kompakt, kraftfull PoE+-switch (kommer v.22)
Netgear WAX610 – en lättanvänd, högpresterande Wi-Fi 6-accesspunkt (kommer v.22)
Netgear WAX218 – lite enklare men lite kraftfullare (kommer v.22)

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här