texten nedan är en annons av och från Butikskassa.com


År 2019 anmäldes totalt 75 300 inbrottsstölder. Med en teknikbransch på frammarsch och allt dyrare prylar blir våra hem tyvärr också ett mål för inbrottstjuvar när vi reser bort för att åka på semester.

Då gäller det att vara listigare än tjuven och i den här artikeln går vi igenom några tips på vad du kan göra för att skydda dina värdesaker.

Ett första tips på vad du kan göra för att skydda dina allra mest värdefulla prylar, smycken eller konstverk är att skaffa ett värdeskåp, som inte bara skyddar mot inbrott. Ett bra kassaskåp skydda dina värdepapper vid bränder.

Det finns massor av olika typer av värdeskåp på marknaden och innan du väljer bör du kolla så att det blivit inbrottstestat enligt svensk och europeisk standard. Därefter kan du välja och vraka mellan olika storlekar för att anpassa till just ditt behov.

Är du på jakt efter ett bra värdeskåp? Kolla in värdeskåp från Butikskassa och deras utbud.

Förutom att låsa in dina värdesaker i ett skåp finns det en rad olika åtgärder att ta till för att minska risken för inbrott. Nedan listar vi några av dessa.

Sätt belysning på timer

Ett helt nedsläckt hem i flera dagar drar åt sig tjuvarnas uppmärksamhet. Därför kan det vara en god idé att tidsinställa belysningen med hjälp av en timer, så att det ser ut som om att någon är hemma då och då.

Låt bilen stå parkeringen

För dig som bor i villa kan det vara en god idé att faktiskt låta bilen stå på garageuppfarten, även om du är borta (och inte tagit bilen förstås). En bil på uppfarten vittnar om att någon är där.

Skapa chattgrupp med grannarna

Grannsamverkan är ett klassiskt gammalt trick!

Skapa en grupp på messenger eller Whatsapp och hjälp till att hålla koll på varandras hem när ni är bortresta. Om något misstänkt sker är ni dessutom lätta att kontakta.

Be någon tömma brevlådan

En överfylld brevlåda vittnar om att någon inte varit hemma på ett tag. Detta löser du enkelt genom att be en granne tömma lådan någon gång i veckan.

Vänta med att posta semesterbilderna

Om du har en helt offentlig Facebook-sida eller Instagram kan tjuven också följa dig. Om du lägger ut bilder när hela familjen är bortrest är det ofta ett kvitto på att du inte är hemma. För att vara på den säkra sidan kan du antingen låsa kontot så att du har koll på vem som följer dig, eller vänta med att ladda upp tills du kommit hem.

Kontakta annons@datormagazin.se för mer information kring annonsering på Datormagazin.se respektive i tidningen.