Kubdatorer för Intels nya processorer

Kubdatorer för Intels nya processorer

Publicerad

Shuttle utökar XPC-serien med två nya modeller anpassade för Intels Sandy Bridge-plattform.

Bild 349007
Shuttle SH67H3 kostar cirka 2 600 kronor
vid lanseringen.
Shuttle SH67H3 och SH67H7 bygger på Intels H67-chipset och släpps på marknaden i slutet av mars. De har LGA1155 (socket H) med stöd för andra generationens i3-, i5- och i7-processorer.

Tillverkaren beskriver den förstnämnda som en traditionell maskin med anslutningarna lätt åtkomliga medan H7-modellen är "mer elegant" med dolda anslutningar.

Moderkortet i respektive maskin har stöd för upp till 16 gigabyte DDR3-minne fördelat på fyra platser. De kubliknande lådorna rymmer två 3,5-tumsenheter och en 5,25-tumsenhet. Fler hårddiskar går att lägga till via ESATA eller USB. Modellerna är Shuttles första med USB 3.0. Fyra av de åtta portarna är av den snabbare modellen.

Bild 349005
Shuttle beskriver SH67H7 som en elegant maskin.
Den som inte nöjer sig med processorernas grafikmöjligheter kan lägga till ett kort på egen hand i PCI-Express 2.0 x 16-platsen. Det finns nog med utrymme för grafikkort som upptar två kortplatser, lovar Shuttle.

Företaget skickar med ett nätaggregat på 300 Watt och så kallade heatpipes hand om kylningen tillsammans med en stor fläkt.
Den som vill installera komponenter på egen hand kan köpa datorerna som så kallade barebone-enheter. SH67H3 kostar cirka 2 600 kronor och SH67H7 kostar cirka 2 740 kronor.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Datormagazins besökare

Köp vingar för pengarna

1 kommentar

Andreas Rejbrand: Marginellt mer troligt är att tangentbordet *avskräcker* andra användargrupper med sitt "spännande" utseende... De senaste åren har jag tyckt det har varit tråkigt att det inte längre...

Månadens fråga

 • Vad är ditt förhållande till IT?

Artikelkommentarer

Nyhetsbrevet Uppsnappat

Uppsnappat har i över tio år levererat de senaste IT-nyheterna till tiotusentals läsare. Som prenumerant får du nyhetsbrevet varje tisdag och torsdag.
Uppsnappat är helt gratis, så varför inte teckna en prenumeration redan idag?För dig som vill veta mer: prenumerera

Datormagazin är datortidningen för dig som vill veta mest. Vår ambition är att göra en tidning med djupare och mer avancerade artiklar än vad du hittar i andra datortidningar. Samtidigt väjer vi inte för att på ett handfast sätt förklara hur saker och ting fungerar. Du ska alltid känna att du har nytta av tidningen.
Välkommen till Sveriges största tidskrift för avancerade datoranvändare!

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Datormagazin 1-2016

 • Datormagazin 12-2015

 • Datormagazin 11-2015

 • Datormagazin 10-2015

 • Datormagazin 9-2015

 • Datormagazin 8-2015

 • Datormagazin 7-2015