Fråga

Hej! Jag har ett konstigt problem, egentligen två, och jag hoppas att du kan hjälpa mig trotts att jag vet väldigt lite om varför problemet har uppstått och följaktligen inte kan beskriva det särskilt bra.

Jag använder Firefox när jag surfar på nätet. Skälet till detta är faktiskt att Internet Explorer en dag helt enkelt slutade att fungera och lämnade följande felmeddelande när jag försökte starta det:

”Runtime Error!
Program: C:ProgramInternet Exploreriexplorer.exe
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application’s support team for more information.”

Har du någon aning om vad felet är och hur det kan åtgärdas så att jag får tillgång till Internet Explorer igen? Jag har försökt att installera om Internet Explorer men det fungerar ändå inte (jag har hört att det egentligen inte går att avinstallera Internet Explorer).

Det andra problemet uppstår när jag använder Firefox. När jag försöker se en film på internet händer lite olika saker. Ibland fungerar det som det ska, ibland händer ingenting och i stället för film ser man bara en vit bakgrund (eller den färg som bakgrunden har). Det sista som kan hända är att man ser filmen, men ljudet låter väldigt konstigt och är totalt osynkat med bilden. Problemet löstes inte med en uppdatering av Firefox.

Jag hoppas du har någon aning om hur problemen kan åtgärdas. Tack för hjälpen.

Svar

1) Felet beror troligen på att en eller flera filer blivit skadade. Det är helt riktigt att det inte går att avinstallera Internet Explorer, men det går att reparera. Du hittar en utförlig instruktion på svenska här (den är för lång att återge här):
http://support.microsoft.com/kb/318378

2) Frågan om film i Firefox är lite svårare att svara på. Jag antar att det handlar om olika typer av film som fungerar respektive inte fungerar? Möjligen saknar du korrekta codecs i datorn, eller så behöver du installera någon insticksmodul till Firefox.

Det är svårt att säga utan närmare detaljer. Men prova att ladda ner och installera ACE Mega Codec Pack:
www.free-codecs.com/download/ACE_Mega_CoDecS_Pack.htm

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här