Microsoft planerar vad man kallar en ”lanseringsvåg” den 27 februari nästa år. Med hundratals evenemang runt om i världen kommer mjukvarujätten att samtidigt lansera Windows Server 2008, Visual Studio 2008 och SQL Server 2008.

Microsoft kommer att föra fram produkterna som en plattform för nästa generation Web Service-applikationer.

Windows Server 2008-mjukvaran ska vara klar före årsskiftet. Men det är oklart om den kommer att bli tillgänglig för företagskunder före den officiella lanseringen.

Microsoft tillkännagav den massiva produktlanseringen vid företagets årliga Worldwide Partner-konferens. Det helt överskuggande temat för konferensen är ”mjukvaror plus tjänster”. Med det vill Microsoft understryka hur viktiga man anser att webbaserade tjänster som det ges tillgång till via traditionell mjukvara är.

Man kommer även att föra fram Office 2007 som en utvecklingsplattform. Även om Microsoft kunder ser Office 2007 som rätt och slätt ett kontorsprogrampaket, vill man förändra den bilden med vad man kallar Office Business Applications, eller OBA.

Enligt Microsoft kan företag bygga OBA:er för att strömlinjeforma komplexa affärsstrukturer och effektivisera organisationen, och då i synnerhet om man har en mobil arbetsstyrka. Fördelen med OBA är enkelheten att bygga företagsanpassade applikationer direkt från Office-applikationerna.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här