Microsoft har släppt testversioner av två nya Windows Live-tjänster med fokus på lagring och delning. De två nya webbaserade applikationerna kallas Windows Live Photo Gallery och Windows Live Folders.

Windows Live Photo är kopplad till bildprogrammen i Windows XP och Vista och de tillåter användarna redigera, organisera, ladda upp och dela med sig av bilder och videosekvenser.

Windows Live Folders är en lagringstjänst med 500 megabyte lagringsutrymme och som Microsoft hoppas ska gör det lättare för användare att kunna få tillgång till och dela dokument.

Testversionerna av de nya webbapplikationerna har släppts till ett begränsat antal användare och Microsoft har ännu inte avslöjat när publika betaversioner kan bli tillgängliga.

De planerade Windows Live-tjänsterna förefaller inte vara speciellt spännande eller unika. En rad konkurrenter erbjuder liknande tjänster redan nu. Men Microsoft framhåller att webbapplikationerna kommer att ha starka kopplingar till företagets övriga produkter.

Föregående artikelDell erbjuder fler Ubuntu-baserade system
Nästa artikelNu är GPLv3 här
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här