Den tredje versionen av PCI Express var ursprungligen tänkt att släppas i år, men kommer att dröja till 2010.

PCI-SIG (Peripheral Component Interconnect Special Interest Group) har officiellt fördröjt lanseringen av PCI Express 3.0-specifikationen fram till andra kvartalet 2010. Detta kommer sannolikt innebära att produkter som är kompatibla med de nya specifikationerna inte kommer att släppas förrän 2011.

Anledningen till förseningen är behovet av att bibehålla bakåtkompatibilitet med nuvarande PCI Express-standarder, som den äldre PCI Express 1.0-specifikationen och nuvarande PCI Express 2.0-produkter. Förseningarna har till stor del att göra med att produkter måste kontrolleras i laboratoriemiljö. ”Själva det magiska har redan hänt, vi är nu i inkörningsläge”, säger Al Yanes, VD för PCI-SIG.

”Magin” består i övergången från 8-bits och 10-bits kodningsscheman till 128- och 130-bits kryptering. Den stora utmaningen var enligt Yates att möjliggöra en korrekt funktion i alla de tre hastigheter som används av de tre PCI Express-versionerna, 2,5 gigahertz, 5,0 gigahertz, och den nya 8,0-gigahertzfarten.

imagecreate imagecreate

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här