Samsungs smarta mobil Galaxy S uppdateras till version 2.2 av det mobila operativsystemet Android. Dessutom har telefonen certifierats för Wi-fi Direct.

Läs mer om Wi-fi Direct
Personligare
Wi-fi med Direct

Sverige blir först i världen med att få den nya Androiduppgraderingen, uppger Samsung. Android 2.2 innehåller fler än 250 förbättringar som bland annat ska göra att mobilen startar snabbare och ger användaren möjlighet att spara applikationer på ett minneskort och inte endast på telefonens inbyggda minne. Men den största nyheten i 2.2 är givetvis det inbyggda stödet för Flash.

– Det är nog många pendlare har väntat på att kunna titta på tv i sin mobil. Det finns några andra tv-lösningar för mobiltelefoner, men ingen kan konkurrera med Flash vad det gäller bildkvaliteten, säger Andreas Norberg, tekniskt ansvarig för mobiler på Samsung i Norden. 

Han nämner även Activesync-förbättringar med fler möjligheter för användaren sortera sin e-post och utökat stöd för säkerhetspolicys som ett par nyheter. Uppdateringen innehåller även en svensk version av skrivprogrammet Swype.

Galaxy S är dessutom den första mobiltelefonen att listas på Wi-fi Alliance webbplats för Wi-fi Direct-certifiering. När funktionen aktiveras återstår att se. Även LG har hittat sig in på listan med modellen KU5900.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här