Den av många hett efterlängtade nya versionen av Microsofts smarta telefonoperativsystem Windows Phone, kallad Mango, har släppts till tillverkarna.

Microsoft avslöjade officiellt i går på utvecklarbloggen för Windows Phone att version 7.5 nu nått RTM-status. Förkortningen står för Release To Manufacturing och innebär att systemet är färdigutvecklat och skickas till telefontillverkarna för installation i nya telefoner. När systemet kommer att släppas till befintliga användare för uppdatering har ännu inte meddelats, men räkna med att det tar några månader.

Bild 366218

Windows Phone 7.5 innehåller över 500 nyheter, som exempelvis Internet Explorer 9, multikörning av appar och konversationstrådar. Strax efter nyheten från Microsoft avslöjade också Fujitsu Toshiba Mobile Communications att man förmodligen blir först med en telefon med det nya operativsystemet. Det handlar om en smartphone med namnet IS12T som kommer att bli tillgänglig i Japan i september.

IS12T dyker upp i tre färger – svart, rosa och gult, mäter 59 × 118 × 10,6 millimeter, väger 113 gram och har en 3,7-tums (800 x 480) pekskärm, en Qualcomm Snapdragon MSM8655-processor (troligen klockad till en gigahertz), en 13,2 megapixel bakåtvänd kamera, Wifi, Bluetooth, GPS, 32 gigabyte inbyggd lagring och en kortplats. Telefonen är även både damm-och vattentät.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här