Fråga

 

Testen av Norton 360 multidevice i Datormagazin, plus priset, gjorde att jag köpte in detta och har känt mig mycket nöjd tills nu, då jag ersatte min frus dator med en ny med Windows 7 Pro (och Windows 8). Då tyckte jag att en hemgrupp vore det enklaste alternativet för att kommunicera med min Windows 7 Home Premium, och dela skrivarna.

Jag skapade en ny hemgrupp och lade in datorerna i den, vilket gick bra. Nu kan jag hitta datorerna via nätverk, men när jag väljer hemgrupp så finns det inga datorer. (Det mest kryptiska meddelandet på den sidan är att Nätverksplatsen på datorerna ska vara inställd på hem).

 Då började jag misstänka att Nortons brandvägg inte släpper igenom kommunikationen och började leta på internet (hemgrupp Norton 360 och homegroup Norton 360) och såg att det inte var något ovanligt problem och att det finns lösningar. Jag har provat de flesta av dem, men det dyker upp två problem. Jag har svenska menyer som inte verkar överensstämma med de amerikanska förslagen på lösningar, samt min relativt dåliga kompetens att hantera brandväggar.

Jag har letat på Nortons sidor efter kontakt med supporten eftersom detta inte är upptaget i deras faq. Det enda sättet jag hittade var att betygsätta deras produkt och skriva en kommentar. Betyget blev naturligtvis lågt beroende på svårighet att få kontakt, och medföljande brev (som Symantec inte vill besvara) något syrligt, men beskrivande problemet.

 Nu hoppas jag att ni tycker att detta är så allmängiltigt problem att ni vill publicera en lösning som fungerar med de svenska menyerna.

Lars-Gunnar Olofsson

 

Svar

 

Enligt Symantecs egna instruktioner går det till enligt följande. För Norton Internet Security: Klicka på Avancerat. Under rubriken Nätverksskydd, klicka på “Karta över nätverkssäkerhet”. För Norton 360: Klicka på Inställningar i huvudfönstret i Norton 360. Klicka på “Mitt nätverk” under “Detaljerade inställningar”. (Om fältet Produktkonfiguration visas, vilket det gör första gången nätverkskartan ska visas, klicka på Fortsätt. Du får då hjälp med att installera drivrutinen för kartan.)

Klicka på Redigera till höger om Nätverksdetaljer i fönstret “Karta över nätverkssäkerhet”. I fönstret “Redigera nätverksdetaljer”, klicka på Redigera bredvid Pålitlighetsnivå. Välj nivån “Helt pålitlig” för nätverket.

Klicka på sedan på Konfigurera bredvid Pålitlighetskontroll. Gör likadant igen och ställ in nivån “Helt pålitlig” för alla aktuella datorer och enheter. Du lär behöva köra samma procedur på alla datorer som kör Norton.

Föregående artikelBesvärande inloggning
Nästa artikelIngen Bluetooth-kontakt
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här