Som den sista av internetoperatörerna viker sig Bahnhof för PTS och återupptar datalagringen. Men samtidigt bjuder man på gratis anonymisering.

För att undvika Post- och Telestyrelsens vite på fem miljoner kronor kommer Bahnhof att återuppta datalagringen den 24 november. Man fortsätter dock att driva frågan rättsligt, med förhoppningen att till slut få rätt i EU-domstolen. Dessutom driftsätter man den tidigare utlovade ”Plan B” som innebär att alla kunder får gratis tillgång till en anonymiseringstjänst via VPN, som gör datalagringen meningslös.

– EU-domstolen har slagit fast att det är en mänsklig rättighet att slippa få sin datatrafik lagrad. Vi tror att tiden är mogen för VPN-tjänster att bli folkliga, säger Jon Karlung, VD för, Bahnhof.

Föregående artikelProgramtips: Freefixer 1.12
Nästa artikelByte av grafikkort
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här