Honor Magic har både utseende och funktioner som kan tilltala, men släpps åtminstone till att börja med bara i Kina.

Kinesiska Huawei har länge släppt småuppgifter om sin nya flaggskeppstelefon Honor Magic, men nu är allting officiellt. Det handlar om en femtums Amoled-modell med upplösningen 2 560 x 1 440 bildpunkter och företagets egna lite äldre åttakärniga Kirin 950-processor.

Telefonen har fyra gigabyte arbetsminne, 64 gigabyte för lagring, samt dubbla baksideskameror på tolv megapixel var, en för färg och en för svartvitt, och ett batteri på 2 900 milliamperetimmar med snabbladdningsfunktion. Vanlig USB-kontakt i stället för USB-C känns dock lite omodernt. Fingeravtrycksläsare finns under skärmen.

Det mest intressanta med Magic är formgivningen, där en mjukt rundad skärm övergår i rundade hörn och kanter och fortsätter med en också rundad baksida i glas. Det hela påminner lite om en polerad sten och är onekligen snyggt, samt uppges passa bra i handen.

Huawei har också stoppat in ett eget gränssnitt, baserat på Android 6.0. Mest utmärkande är ett intelligent system som påminner om Google Now, men ska arbeta mer självständigt och automatiskt plocka fram olika uppgifter beroende på vad användaren gör. Dessutom finns sensorer som känner av om det är ägaren som håller i telefonen för att notifikationer och annat ska visas.

Honor Magic kommer till att börja med bara säljas i Kina för ett pris som ungefär motsvarar 5 000 kronor och företaget har inte avslöjat om den kommer till andra marknader.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här