Här är de bästa köpen under Black friday. Vi på Datormagazin listar våra favoritprylar i olika kategorier så att du vet vad du ska hålla utkik efter när du jagar rea-prylar på nätet.

Tillbaka
Nästa

TV – satsa på OLED

LG CX65

Vi testar många tv-apparater. Säkraste kortet kommer från LG, men även Samsung och Sony har kammat hem utmärkelser under året.

Senast ut att få vår rekommenderar-utmärkelse är LG Oled CX65, men till rätt pris kommer du att få en suverän tv även i serier som är en eller ett par år gamla, exempelvis LG 65 inch OLED TV – B8 (OLED65B8PLA). Notera att de senaste OLED-modellerna för första gången krupit under 50 tum, du som är ute efter en ”liten” tv behöver med andra ord inte gå över till LCD-lägret längre.

Den egentliga enda nackdelen med OLED jämfört med LCD är att statiska bilder, precis som med de insomnade plasma-apparaterna, kan brännas in i skärmen. Det gäller framför allt grafiska element från exempelvis spel eller nyhetskanaler som alltid visas på samma plats. Samtliga apparater har dock teknik som ska minimera risken och vi har inte upplevt det som ett problem trots många års användning.

Även Samsungs Qled-apparater är riktigt vassa, även om du tappar lite i betraktningsvinkel och svärta. Här får du ofta integration mot tillverkarens Smart-things-plattform.

Ambilight är inte helt fel

Philips brukar ge dig mycket tv för pengarna. Tänk bara på att tillverkaren erbjuder modeller med olika operativsystem. Vi rekommenderar helt klart att du satsar på en med Android TV och inte tillverkarens egen lösning. Om planerar att använda en Apple TV eller liknande spelar dock OS:et mindre eller ingen roll. Philips äss i rockärmen är givetvis deras Ambilight-teknik som lyser upp väggen bakom tv:n med LED:er. Vi gillar det skarpt. Även spelskärmen Philips 558M1RY kan fungera fint om du inte behöver tv-mottagare.

En relativt ny spelare på marknaden med prisvärda modeller är TCL. Företaget tillverkar paneler åt andra, men har nu letat sig ut i butik med egna apparater. De brukar få bra betyg när det gäller bildkvalitet, men operativsystem och gränssnitt är inte det bästa.

 

Se fler Black Friday-erbjudandenTV-apparater här

 

Tillbaka
Nästa
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.