Bose uppdaterar sina klassiska QC35 II-lurar. Den nya modellen heter QuietComfort 45 och har bättre brusreducering och en ny funktion för medhörning.

Bekväma hörlurar med bra brusreducering var länge synonymt med QuietComfort-serien från Bose. Lurarna håller fortfarande måttet, men med tiden har konkurrenter som Sony och Sennheiser sakta men säker knappat in försprånget och enligt många även sprungit förbi. Bose satsade på en ny design med toppmodellen Headphones 700 och ett tag verkade det nästan som version två av QC35:orna (här kan du läsa vårt test av QC35) kunde bli de sista i den populära serien.

QC45 får medhörning och bättre brusreducering

I och med lanseringen av QuietComfort 45 visar Bose att ingenting kunde vara mer fel. QC45 ska ha bättre aktiv brusreducering och ett nytt så kallat aware-läge för medhörning. Bose beskriver det som att man inte ska märka att man bär lurarna över huvud taget. Vi får se om de lyckas lika väl som Sony med deras WH-1000XM4-proppar. Även röstupptagningen i QC45 är bättre än tidigare, enligt tillverkaren.

Bose QuietComfort 45 – närbild
Du hanterar QC45 med fysiska kontroller på kåpan.

Det inbyggda batteriet laddas via USB-C och batteritiden uppges till 24 timmar. Det tar 2,5 timmar att ladda fullt och en kvarts laddning ska ge tre timmars uppspelning. Om tillverkaren behållit den (enligt undertecknad) allra bästa funktionen, som snabbt och enkelt låter användaren växla mellan anslutna enheter via av/på-knappen, återstår att se. Men vi hoppas.

Av produktbilderna att döma verkar Bose skicka med samma, eller åtminstone ett liknande, fodral som till föregångarna. Det är riktigt smidigt och både bättre och mindre än fodralen som många andra tillverkare skickar med sina headset.

Bose QuietComfort 45 – i fodral
Det lilla fodralet är smidigt och går lätt ner i handbagaget när (pandemin släppt greppet om samhället och) du ska ut och resa.

QC45 kostar cirka 3 800 kronor

Prislappen på QuietComfort-lurarna har tyvärr också uppdaterats. Bose har satt ett riktpris på cirka 3 800 kronor när de släpps i butik den 30 september. Du som är QuietComfort-fantast och vill slå till innan dess bör hitta förbeställningserbjudanden i vissa butiker redan nu.

ANNONS: Förbeställ på Webhallen


priser presenteras i samarbete med PriceRunner

 

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här