Efter att ha erbjudit hårdvara för musik- och filmbranschen lanserar Loupedeck verktyget Loupedeck Live som vänder sig till streamers.

Teknikföretaget Loupedeck lanserar Loupedeck Live, en kontrollpanel som vänder sig främst till personer som håller på med streaming. Företaget beskriver själva Loupedeck Live som en kombination av tangentbord, mus, tablett och pekpenna.

LÄS VÅRT TEST AV LOUPEDECK LIVE HÄR

Den fysiska enheten består av ett aluminiumchassi, en kapacitiv pekskärm på 4,3 tum med en upplösning på 480×272 pixel, åtta stycken knappar med RGB-bakgrundsbelysning samt sex stycken rattar som även fungerar som tryckknappar. Måtten är 150x110x30 millimeter, väger 230 gram och ansluts via USB.

Loupedeck Live är kompatibel med en rad programvaror för streamers som Streamlabs, Twitch och OBS Studios, och låter användaren bland annat växla mellan olika scener och källor, spela in spel och spara repriser. Enheten kan dock även användas för annat än streaming då den även kan användas med exempelvis Adobe Lightroom Classic, Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro X och Capture One Pro. Det finns även en Loupedeck Profile Creator där användaren kan skapa egna arbetsflöden för olika mjukvaror inklusive Spotify och Windows.

Loupedeck Live finns tillgänglig nu för cirka 2500 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här