Microsofts Chromium-baserade webbläsare, Edge 88, är packad av både buggfixar och prestandaförbättringar, men även en mängd nya funktioner.

Webbläsaren har bland annat stöd för Chrome-plugin och synkning av favoriter mellan enheter, synkroniseringen kommer även att inkludera webbhistorik och plugins i en kommande uppdatering.

LÄS OCKSÅ: Microsoft släpper Teams-klient och webbläsaren Edge för Linux

Senaste tiden har webbläsaren även fått stöd för Secure DNS (DNS-over-HTTPS), samt ett flertal förbättringar av PDF-stödet. Även hanteringen av nedladdningar har förbättrats. Det är till exempel enklare att hantera flera nedladdningsrelaterade alternativ utan att behöva lämna Edge och radera nedladdade filer direkt från hämtningshanteraren.

Bättre adminfunktioner

Administratörer har tillgång till ett antal alternativ och funktioner, inklusive möjligheten att aktivera synkronisering för Azure Active Directory-konton. Det har även blivit enklare att rulla tillbaka till en tidigare version av Edge.

PDF:er på mindre skärmar

Redan i Edge 86 implementerade Microsoft många PDF-relaterade förbättringar. Förutom stöd för innehållsförteckningar för att underlätta navigeringen har stödet för PDF-filer på enheter med små skärmar förbättrats.

Microsoft Edge 86 – PDF
Microsoft har förbättrat webbläsarens hantering av PDF-filer avsevärt.

Mer information om webbläsaren finns här.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här