Asus lilla bärbara lågprisdator Eee PC har introducerats i en ny version med bland annat en större bildskärm.

Asus populära lågprisdator, som uppges ha sålts i över 350 000 exemplar sedan lanseringen i november förra året, introduceras nu med en 8,9 tum stor bildskärm med upplösningen 1 024 x 600 bildpunkter. I den nya Eee PC-modellen har RAM-minnet fördubblats till 1 gigabyte och som lagringsenhet erbjuds SSD-enheter på 8 eller 12 gigabyte. Lagringskapaciteten kan utökas med hjälp av SD-minneskort.

Den lilla datorns styrplatta har blivit lite större än på den tidigare versionen. Som tidigare kommer Eee PC att levereras med en specialanpassad version av Xandros Linux som operativsystem. Den nya Eee PC-modellen kommer även att kunna levereras med Windows XP förinstallerat.

Eee PC är inte kraftfull nog för att kunna köra Windows Vista, men enligt uppgifter som cirkulerar på nätet samarbetar Asus och Microsoft kring en Eee PC-anpassad version av Microsofts kommande Windows 7-operativsystem.

Asus Eee PC 900 väntas släppas ut på marknaden någon gång i sommar med ett pris på cirka 400 euro för den Linux-baserade versionen av datorn.

Av: Mats Andersson

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här