I slutet av oktober ska en serie externa SSD-enheter från Buffalo finnas tillgängliga på den svenska marknaden.

Buffalo Microstation är en mycket liten, flashminnesbaserad lagringsenhet med USB 2.0-gränssnitt och den kommer att bli tillgänglig i versioner på 32, 64 och 100 gigabyte. Alldeles tydligt riktar Buffalo den lilla portabla SSD-enheten med måtten 89 x 57 x 14 millimeter och vikten 60 gram till användare av bärbara datorer.

Microstation strömförsörjs via USB-gränssnittet och har en specificerad dataöverföringshastighet på upp till 35 megabyte per sekund. Troligtvis är det läs- och inte skrivhastigheten som tillverkaren syftar på.

Med den lilla externa SSD-enheten följer krypteringsmjukvaran Secure Lock Ware samt säkerhetskopieringsprogrammet Memeo Auto Backup.

Runt 5 000 kronor inklusive moms bör man räkna med att få betala för den rymligaste versionen av Microstation.

På den japanska marknaden lanserades Microstation-enheterna redan i slutet av december förra året, men först nu verkar de alltså göra entré på världsmarknaden.

Av: Mats Andersson

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här