Den femte förhandsversionen, releasekandidat 1, av kommande Mandriva Linux 2008 Spring har släppts. RC1, som den förkortas, innehåller mycket smått och gott.

Att en distribution har släppts som en första releasekandidat brukar innebära att den slutgiltiga versionen inte är långt borta.

Bland de många nyheterna i Mandrivas första releasekandidat märks att all ny grafik, så kallad artwork, är inkluderad. Fler förbättringar ska ha gjorts i Mandrivas verktyg för mjukvaruhantering och stöd för WPA-EAP finns nu i nätverkskonfigurationsverktyget. Skrivbordsmiljön KDE 3.5.9 är standard, med version 4.0.1 som installerbart alternativ.

Några andra nyheter är att flera nya applikationer har tillkommit i KDE och Gnome, inklusive den senaste förhandsversionen av OpenOffice.org 2.4. Detaljer kring de nya funktionerna finns att läsa på Mandrivas community-wiki.

Utvecklarna är speciellt intresserade av att få NTFS-stödet testat, för att säkerställa att RPMdrake inte skapar några problem. Liksom tidigare önskar utvecklarna även feedback om ljudramverket PulseAudio.

Den färdiga versionen av Mandriva Spring beräknas att vara klar den 9 april i år.

Av: Mats Andersson

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här