Nu kan din smarta telefon svara på inkommande mejl och Facebookinlägg – helt på egen hand. Den svenskutvecklade applikationen släpps till IOS- och Android-enheter under dagen. En Windows Phone-version är på gång.

Publicerad den 1 april, 2012.

Applikationen Autosvar+ analyserar din kontaktbok, kalender, tidigare E-postmeddelanden och inlägg på Facebook. Därefter tar den molnanslutna tjänsten över merparten av den digitala kommunikationen med dina nära och kära, genom att svara på enklare mejl och sociala uppdateringar.

– Nu kan människor fokusera på det viktigaste i sin digitala vardag och låta Autosvar+ ta hand om resten, säger Markus Långström, VD vid automatiseringsföretaget Appril.

För att kommunikationen ska bli så personlig som möjligt får användaren svara på ett enklare frågeformulär vid registreringen. Informationen används bland annat till den inbyggda Gilla-knapp-funktionen som jobbar direkt mot vännernas inlägg på Facebook.

Grattis grattis
Autosvar+ skickar även personliga grattismeddelanden till släkt och vänner. För att simulera att det är du och inte mjukvaran som grattar, lägger tjänsten in referenser från tidigare kommunikation med födelsedagsbarnet. I programmets FAQ hittar vi personanpassade exempel som ”Tack för senast Thomas. Det var en trevlig middag.”, ”Hoppas du, Peter Eklöv, slipper fler förkylningar framöver.” och ”Andreas. Vi ses på innebandyn nästa vecka”.

Så snart du betygsatt dina vänner kan applikationen prioritera förfrågningar om framtida engagemang. Om en tvåa på den femgradiga skalan vill gå på en konsert i helgen får han eller hon ett ”Ja, det låter jättetrevligt, men jag är inte säker på om jag kan”, till svar.

– Om en lite bättre vän frågar om ni ska gå på bio den aktuella dagen ser vår tjänst till att tacka ja direkt, och i samma stund meddela den lite sämre kompisen att man tyvärr inte har möjlighet att ses. Du behöver inte lyfta ett finger, säger Långström.

Uppdatering på gång
I första versionen av Autosvar+ – som endast finns på svenska i skrivande stund – har utvecklarna lagt in ett E-postutskick som låter användaren efterhandsgranska all automatisk kommunikation under den gångna veckan. Under hösten finns planer på en uppdatering som gör att mjukvaran klarar sig helt på egen hand. Samtidigt införs stöd för engelska och ytterligare 1336 språk.

Du som vill testa hittar direktlänkar till Google Play och Apple App store på den här länken.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här