Fråga

De senaste veckorna har jag inte kunnat administrera vår Netgear-NAS med webbläsaren Chrome. Om jag öppnar olika menyflikar i NAS:ens gränssnitt får jag olika felmeddelanden som till exempel ”Error in evaluating table display raidvol ReferenceError: raidvol_display is not defined”.

Jag testade även Firefox, men det blev samma resultat. Även surfningen är en katastrof där texten ”Upprättar en säker anslutning” kommer upp på var och varannan sida och efter en lång väntan öppnas i bästa fall sidan.

Ominstallation av Windows hjälpte inte heller. Efter en del testande med olika webbläsare fann jag att Edge, Explorer och Opera fungerade utan problem.

Jag upptäckte nu hur trevlig Opera var, så den är nu min förvalda webbläsare.

Men vad har hänt med Chrome, som nu är nästan oanvändbar?

Roy Henriksson

Svar

Knepigt. Men ”raidvol” tolkar jag som att det har något med en RAID-volym att göra och att felmeddelandet därför härrör från din Netgear-NAS. Det verkar som om den har drabbats av inkompatibilitet med senare versioner av Chrome och Firefox, vilket skulle kunna tyda på att den kör gammal firmware.

Prova med att uppdatera firmware i NAS:en och se om det gör någon skillnad.

Om du gillar Opera kan jag för övrigt rekommendera Vivaldi.

 

 

Föregående artikelHiberfil.sys saknas
Nästa artikelProgramtips: Ganttproject 2.8.9
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här