Vivaldi är en webbläsare för krävande användare, från en av dem som grundade Opera.

Du får goda möjligheter till anpassning och faktiskt även en hel del intressanta funktioner. Ett par sådana är möjligheten att gruppera flikar och att ”häfta” upp frekvent besökta sidor på en panel. Då webbläsaren baseras på Chromium har den bra prestanda. Gränssnittet bygger på Javascript och React. Stöd finns för import från Opera, Firefox och Internet Explorer.

Värt att veta om Vivaldi:
Licens: Freeware
Systemkrav: Linux/OS X/Windows 10/8/7
Tillverkarens webbplats: https://vivaldi.com
Nedladdningslänk:https://vivaldi.com/download/

2 KOMMENTARER

  1. Mycket smidigt chromealternativ som går att konfigurera nästan lika mycket som Firefox. Jag själv ”måste” ha flikarna på höger sida med en ögonblicksbild av sidan så att man enkelt ser vad det är för flik, detta saknade jag enormt med Chrome där flikarna bara går att välja ha uppe eller nere, den andra grejen jag måste ha är mouse gestures som jag själv designar. Med Vivaldi är dessa inbyggda i programmet så inga extensions behövs. Trots att jag har en del extensions så slöas inte sidladdningarna ner vilket jag upplevde chrome men framförallt Firefox gjorde. Om jag ska säga någonting negativt (som egentligen är ganska betydelselöst) är att den tar nån sekund längre att starta än Chrome eller Edge.
    Rekommenderas.

    • Måste lägga till att den är stabil som bara den och jag har aldrig under det år jag använt Vivaldi märkt att den efter en viss tids användning slöar ner. Något som jag upplever händer med Chrome.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här