Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold försenades, men nu är den här.

I slutet på april var det dags. Samsungs PR-maskineri varvade upp, pressmeddelanden skickades ut och utvalda journalister fick sina testexemplar av vad som skulle bli årets intressantaste telefon levererade. Sedan gick det mesta fel.

Den 26 april var det dags. Det var åtminstone Samsungs plan – det var datumet då en av årets intressantaste mobiltelefoner skulle lanseras. Samsungs Galaxy fold var en första vikbara mobiltelefon som skulle nå marknaden. Med en prislapp på drygt 22000 svenska kronor togs prisnivån för exklusiva mobiltelefoner till helt nya nivåer, men till skillnad från Galaxy S7-debaclet agerade Samsung denna gång omedelbart.

Vad var det som hände då? Enkelt uttryckt slutade den vikbara skärmen delvis eller helt fungera redan efter några timmar från det att journalisterna fått sina exemplar i näven. Initialt så verkade problemet vara att några journalister hade tagit bort en skyddande plastfilm som de tolkade var ett skärmskydd som skulle, eller kunde, tas bort. Plastskyddet skulle inte tas bort men började i flera fall lossna efter några timmar vilket sannolikt förstärkte det intrycket. Det som blev spiken i kistan för lanseringen var det som hände ett par testare där damm kom in under skärmskyddet vilket skadade skärmen så pass mycket att den slutade fungera.

Blott fyra dagar innan den världsomspännande lanseringen stod för dörren ställde Samsung sig på bromsen – lanseringen av Galaxy fold stoppades på obestämd framtid även om rykten publicerade av webbsajten The Verge gör gällande att Galaxy fold kommer levereras till kunder som förbeställt telefonen den 13 juni.

Den som lever får se, som det brukar heta.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här