Apple lanserar Find My Network. En lösning som ska hjälpa dig att hitta mer än bara din Iphone, Ipad och Macbook.

Delar av Datormagazin-redaktionen har för vana att tappa bort både plånböcker, nycklar och mobiler titt som tätt. Som väl är brukar lösningar som Apples Hitta-applikation (Find My) och Tiles olika spårningsbrickor rädda oss.

Nu lanserar Apple en ny tjänst kallad Find My Network som knyter samman lösningarna.

Hittar mer än bara din Iphone

Redan tidigare har det alltså varit möjligt att hitta borttappade Apple-enheter med företagets Find My-funktion. Du kan se var de befinner sig på en karta och spela upp en ljudsignal för att hitta din telefon, dina hörlurar eller vad du nu tappat bort. Samma lösning låter dig även fjärrlåsa eller radera vissa av enheterna.

Med nya Find My Network kommer Apple göra det möjligt att även hitta prylar från tredjepartstillverkare. Det inkluderar bland annat spårbrickor från Tile samt Android-telefoner. Allt som krävs är att enheten som ska hittas har sådan funktionalitet inbyggd, att tillverkaren har anslutit sig till Apples tjänst samt att användaren ger tillåtelse att dela sin position.

Find My Network ska bli tillgängligt i slutet av året, men tillverkare kan redan nu ansöka om att inkludera sina produkter.

Av Ove Kaufeldt, Anders Öhman

Läs också:
Hitta plånboken med Tile Slim
Tile får en lucka

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här