Kom åt din Windows-dator från din Android-enhet med Microsoft Remote Desktop.

Microsoft har släppt en viktig uppdatering till Android-versionen av sin Remote Desktop-app som möjliggör fjärranvändning av datorer som kör Windows 10 Pro och Enterprise.

Uppdateringen tar Android-appen närmare IOS- och Mac OS-versionen, så att alla tre nu använder den underliggande RDP-motorn (Remote Desktop Protocol). Den senaste versionen av appen ger också stöd för Android TV-enheter. Men det finns ännu mer att se fram emot.

Förutom stöd för Virtual Desktop har Microsoft lagt till integration med sin Authenticator-app.

Microsoft fjarrskrivbord android
Microsoft uppdaterar fjärrskrivbordsappen för Android.

Företaget har också lagt till en ny Connection Center-upplevelse som gör hela processen att utnyttja en fjärrsession något trevligare, och det finns också ett nytt gränssnitt för anslutningsförloppet så att du får bättre uppdateringar om vad som händer med anslutningen. Dessutom finns det också ett nytt anslutningsfält som visas under fjärrsessioner så att du kan övervaka anslutningen.

Stödet för Android TV-enheter öppnar en helt ny värld för att använda Remote Desktop, och Microsoft har också aktiverat överföring av anslutningar och inställning från Remote Desktop 8, så det är mycket lättare att migrera befintliga anslutningar utan att manuellt konfigurera om allt.

Microsoft uppdaterar fjärrskrivbordsappen för Android
Support för virtuella skrivbord gör det enklare att hålla ordning.

Du kan ladda ner Remote Desktop för Android här.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här