En belgisk domstol tvingar en internetleverantör att filtrera fildelningstrafiken i bolagets nätverk. Domen anses kunna bli prejudicerande.

Den juridiska tvisten har pågått sedan 2004 och upphovsrättsorganisationen SABAM, som representerar författare, kompositörer och förläggare har krävt att Tiscali, som i Belgien har bytt namn till Scarlet Extended, ska stoppa all olaglig spridning av upphovsrättsskyddat material i nätverken.

Domen innebär inte att Scarlet aktivt behöver övervaka internettrafiken utan att man ska införa något av de automatiska filtreringssystem som en tillsatt expert har föreslagit. Ett rykte gör gällande att Scarlet kommer att tvingas att använda Audible Magic-mjukvaran som den populära Myspace-tjänsten redan använder för att skilja olaglig fildelningstrafik från laglig.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här