Lenovo har introducerat Thinkpad T61p. Den bärbara datorn är Lenovos hittills kraftfullaste och den betecknas som en bärbar Linux-arbetsstation.

Thinkpad T61p är baserad på Intels Centrino Pro-plattform och är certifierad för Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10, Red Hat och Turbo Linux. Datorn är utrustad med en 15,4 tum stor bildskärm och den är byggd för att hantera dataintensiva arbetsuppgifter som kräver 3D-grafik.

Enligt Lenovo kan Thinkpad T61p köras tio procent svalare, 3 decibel tystare och mer energieffektivt än tidigare Thinkpad-modeller. Datorn har stöd för den senaste Wi-Fi-standarden 802.11n. Grafiken hanterar Nvidia Quadro FX 570M-grafikprocessorn.

Lenovo har även tänkt på datasäkerheten och bland annat försett datorn med en fingeravtrycksläsare och integrerat teknik för starkt lösenordsskydd och full hårddiskkryptering.

På USA-marknaden kostar Lenovo Thinkpad T61p från 1 814 dollar och uppåt.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här